Scherpe prijzen  Deskundig advies A-kwaliteit tegellijm   ma-vrij voor 17u besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis levering v.a. € 50,-

Scherpe prijzen  Deskundig advies A-kwaliteit tegellijm   ma-vrij voor 17u besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis levering v.a. € 50,-

Veelgestelde vragen

Tegellijm

Is voorstrijken noodzakelijk?
Nee, het is niet noodzakelijk, maar meestal wel verstandig. Voorstrijken heeft twee voordelen: de tegellijm hecht beter en daarnaast wordt er minder vocht opgezogen door de ondergrond. Wij bieden de beste kwaliteit voorstrijk voor zuigende ondergronden en voorstrijk voor niet-zuigende ondergronden van het merk Cantillana.

Welke lijm heb ik nodig voor een vloer met vloerverwarming?
Voor ondergronden van hout en bij vloerverwarming heb je een flexibele lijm nodig. Doordat deze lijm een betere elasticiteit heeft kan deze lijm beter de vormverschillen opvangen. Gebruik hiervoor de SupraFlex grijs.

Welke lijm heb ik nodig voor een houten vloer?
Het betegelen van een houten vloer vraagt om een zeer specifieke bewerking. Wij hebben een speciale combinatieset voor het betegelen van houten vloeren, die wij leveren met een duidelijke handleiding. Laat u adviseren door onze expert als u nog vragen heeft!

Welke lijm heb ik nodig voor zwembaden?
De Cantillana Cera ‘fix Supraflex grijs) is volgens ons 100% de beste keuze voor het betegelen van zwembaden.

Wanneer moet ik welke lijm gebruiken?
Pastalijm gebruik je op vlakke wanden. Deze hoef je niet te mengen en kun je direct gebruiken. Als je op de vloer wilt tegelen gebruik je poederlijm. Onze Cantillana poederlijmen kunnen voor zowel de wand als op voor de vloer gebruikt worden, in dikke en in dunne lagen. Lees voor het gebruik altijd de handleiding welke we meeleveren met het product.

Hoe lang moet poederlijm gemengd worden?
Op de verpakking van al onze lijmen staat een duidelijke handleiding over het product. Hier staat ook de mengtijd voor poederlijm op. Om te zorgen dat alles goed gemengd wordt, zeggen wij altijd dat er minimaal 4 minuten gemengd moet worden.

Na hoeveel tijd mag ik voegen?
U kunt pas voegmiddel aanbrengen als de tegellijm voldoende uitgehard is. Houdt bij wanden minimaal 1 dag aan voordat je het tegelwerk gaat voegen (ook wel inwassen genoemd). Bij vloertegels duurt het iets langer omdat de lijmlaag meestal dikker is en de tegels vaak groter zijn en een dichtere structuur hebben. Houd bij vloertegels minimaal 2 dagen uithardt-tijd aan.